Barncancerföreningen

High Riders insamling till Barncancer Föreningen Södra

Barncancer1Stort tack till alla som medverkade till insamlingen via diverse arrangemang.

2010-03 vid ett besök av medlemmerna till Möllegården överlämnades 30000 kr till Barncancerföreningen Södra. Pengarna är också avsatta till hjälp vid bygget av den nya lekplatsen, föreningen berättade att det inte var så enkelt som man trodde, EU regler för en lekplats av denne typ är mycket strikta och behöver planeras ordentligt vilket medför mer kostnad förstås, planering fortsätter och hopp finns att den är klar till våren 2011 Mer information om föreningen hittar ni här.

2008/9 samlades in över 32000 kr till Barncancerföreningen Södra. Pengarna var avsatta till hjälp vid bygget av en lekplats. 2007 överlämnades 7500 kr till Barncancerföreningen Södra. Pengarna var avsatta till hjälp vid införskaffning av julklappar till barnen som var inneliggande över julhelgen på Lunds lasarett.

High Riders MC klubb ville göra något speciellt tillsammans med sina medlemmar i samband med klubbens 30-års jubileum. Något som engagerar medlemmarna och ökar gemenskapen. En arbetsgrupp planerade lite ”jippon” och kom fram till att vi skulle kunna låta allmänheten få prova på att åka motorcykel mot en liten slant. Vad skulle vi göra med pengarna? Första gången vi samlade in pengar till barncancer Föreningen, i maj 2002, då fick vi in 57.000 kr. Idén kom då från en klubbmedlem som kör Goldwing och hade hört att Goldwing klubben lät sjuka barn få prova på att åka motorcykel, någonstans längre upp i Sverige. Vi ändrade konceptet till; – att vi låter vem som helst få åka och tar lite betalt och ger pengarna till cancersjuka barn. Arbetsgruppen tog kontakt med Billy Ydefjäll, ordförande i Barncancer Föreningen Södra. Vi var ett stort antal knuttar som körde ut till Möllegården i Hagestad och tittade på Barncancer Föreningens rekreationsgård. Där finns en pool som dom var tvungna att renovera och anpassa till barnens behov (bl a en ny bättre trappa och göra poolen lite grundare). Det beräknades kosta ca 75 – 80.000 kronor, för att göra om poolen. Vi anammade denna utmaning och satte som mål att försöka samla in minst 75.000 kr.

En kväll samlades ett 20-tal medlemmar och satt och skrev inbetalningskort och klistrade brev och skickade ut till ca 200 företag. Barncancer Föreningen har gett oss 140 st insamlingsbössor och vi har klistrat på märken som visar att det är High Riders som samlar in pengar till Barncancer Föreningen. Därefter gick ett tiotal medlemmar ut på sta´n o placerade ut dessa bössor i Ystads affärer och caféer mm.

Under Ystafestivalen körde High Riders en kortege genom sta´n och ställde ut motorcyklarna, så att folket fick rösta på ”grannaste hojen”. Då fick man betala en slant för att få en röstsedel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under långlördagen i slutet på augusti, genomförde vi vår ”prova på att åka”- insamling. En gynnsam dag med mycket folk som var nere på sta´n, och även mycket turister. Efter att vi slutat köra så hade vi ett par timmar på oss innan 30-års festen drog igång ute vid klubbstugan på kvällen. Det var väldigt många av klubbens medlemmar som satt och väntade med spänning på hur mycket pengar vi samlat in tidigare under dagen. Döm om vår förvåning när resultatet blev; ca 11.400 svenska kronor och några Euro, lite dollar, en del danska och norska kronor.

Insamlingen håller på mellan mitten av juni och fram till 25 september. Under nästa långlördag i Ystad (25/9 ), ska ”den stora checken” överlämnas till Barncancer Föreningens ordförande Billy Ydefjäll. Det kommer att anordnas lite andra evenemang med Köpmannaföreningen. High Riders kommer att visa upp motorcyklarna och dess ägare, som gjort en mycket bra insats för att hjälpa cancersjuka barn.

Vi har även ett samarbete med kyrkan och flera församlingar har skänkt tre söndagars kollekt till insamlingen. Handelsbanken, Köpmannaföreningen i Ystad och Radio Active är andra samarbetspartners som har hjälpt till mycket.

Gå gärna in på föreningens hemsida Här kan man se resultatet av insamlingen. Det återstår ännu några dagar och om du också vill ge ett bidrag så går det bra på; PG 90 03 30-2 och märk inbetalningskortet med ref.nr 1023 (OBS ref.nr är viktigt).

Är det någon som har frågor om insamlingen så ring High Riders ordförande, Leif Michaelsen 073 – 995 80 46  eller Billy Ydefjäll 070 –  6000 620.

Annika Dahl